اگر احساس رخوت و سستی میکنید و اگر رنگتان زردچوبهای شده است، به یقین کبدتان نیاز به دوستی مهربان همچون عرق کاسنی دارد در کشور ما ایران، از زمانهای قدیم تا به امروز از قسمتهای مختلف گیاه کاسنی و عرق آن به عنوان تصفیهکننده خون و شستشودهنده کبد بسیار استفاده میشود.
کاسنی صحرایی یا وحشی در اوایل بهار در کنار جویبار یا در میان سبزهزار میروید. در گذشته مقداری عرق کاسنی را درون شربت سکنجبین میریختند و به همراه کاهو میل میکردند.
این عرق بسیار خنککننده، صفرابر، جلادهنده کبد و مسکن حرارت بدن است. اگرچه طعم تلخ و خوشایندی ندارد اما دوست خوب کبد است کبد عضو سمزدای بدن بوده و بیش از 500 کارکرد حیاتی دارد. تفکیک مواد مغذی از مواد زاید، سمزدایی، تجزیه مواد شیمیایی، انهدام میکروبها، تنظیم هورمونها، سوختوساز چربیها، پروتئینها و قندها، دفع اوره و ... از وظایف کبد است در واقع هر چیزی که میخوریم، میآشامیم، تنفس میکنیم یا با پوستمان تماس مییابد سرانجام به کبدمان میرسدحال اگر این عضو دچار مشکل شود، علائمی چون زردی پوست، خستگی مفرط، التهاب بدن، عطش، چربی خون بالا و... عارض میشود بنابراین اگر میخواهید کبدتان را از تنبلی نجات دهید عرق کاسنی بنوشیداین عرق در نوسازی سلولهای کبد نقش برجستهای دارد.
چربیهای مازاد کبد و رادیکالهای آزاد مضر را خنثی و خون را تصفیه میکندعرق کاسنی ملین و ادرارآور خوبی بوده و با خروج سموم از بدن التهاب بدن، تبهای صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی را رفع، کیسه صفرا، کلیه و مثانه را از سنگ پاک، التهاب معده را برطرف، اسید کلریدریک معده را تحریک و اشتها را زیاد میکند.
هر چه این عرق تلختر باشد خواص بیشتری داشته و در التیام امراض کبدی موثرتر است برای مبتلایان به نقرس و هپاتیت مفید و بدن را در برابر بیماریهای عفونی ایمن میسازد. این عرق سرشار از ویتامین C بوده و نوع وحشی آن فسفر و آهن گیاهی داردعرق کاسنی با تقویت کبد، رنگ پوست را روشن، بیماریهای مزمن پوستی بخصوص اگزما را التیام، رسوبات ادراری و جوشهای ناشی از گرمی غذاها را رفع کرده و بهترین دارو برای افزایش نیروی جنسی است به دلیل آنکه این عرق روی کبد اثری نیکو دارد این عضو میتواند به تنظیم هورمونها پرداخته و در افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزومهای نر و ماده تاثیرگذار باشدعرق کاسنی زمانی بهترین اثر درمانی را دارد که به اصطلاح دوآتشه و استاندارد باشد. هر چقدر آب به کاررفته در تهیه این عرق بیشتر باشد اثرگذاری آن ضعیفتر خواهد بود. در مورد میزان و نحوه مصرف عرقیات از متخصصان این امر کمک بگیرید. برای برخورداری از حداکثر اثر درمانی عرقیات آنها را به طور مرتب استفاده کنید.