صفحه شخصی علی سرکانی   
 
نام و نام خانوادگی: علی سرکانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارمند
شماره نظام مهندسی:  20-300-06646
تاریخ عضویت:  1389/01/17
 روزنوشت ها    
 

 نکات اجرایی پانلهای 3D بخش عمران

6

ویژگی ها

1 – 2- مقاومت مکانیکی لازم:

حداقل مقاومت بلوکهای تولیدی در برابر بارهای حین اجرا باید برابر با 200 کیلوگرم به ازای هر 30 سانتی متر طول بلوک باشد. این بار باید در نواری به عرض حداکثر 7 سانتی متر در وسط بلوک اعمال شود.

تذکر: آزمایشها نشان می دهند که به علت تفاوتهای موجود در مواد اولیه و فرآیند تولید، چگالی دقیقی برای کسب مقاومت مذکور در فوق نمی توان مشخص کرد. معهذا به عنوان یک راهنمای کلی انتظار می رود که در صورت تولید مناسب، بلوکهای با عرض 50 و ارتفاع 25 سانتی متر با دانسیته حدود ( kg / m ^ 3 ) 13 – 14 مقاومت مورد نظر کسب شود. ضمنا با فرض شرایط یکسان از نظر مواد اولیه، فرآیند تولید و ضخامت بلوک، هر چه که عرض بلوک افزایش یافته یا ارتفاع آن کاهش یابد، به چگالی بیشتری برای کسب مقاومت لازم نیاز خواهد بود.

شرط مقاومتی بیان شده در فوق برای هر دو نوع بلوکهای توپر و توخالی صادق است. برای بل های دارای حفره به منظور برآورده شدن الزامات مقاومتی توصیه می شود که حداقل ارتفاع بلوک 25 سانتی متر باشد. این بلوکها در وسط باید دارای تیغه عرضی باشند.

استفاده از بلوکهای با طول کمتر از 30 سانتی متر ممکن است خطر شکست بلوک را در پی نداشته باشد. لذا به مصرف کنندگان توصیه می شود از به کار بردن بلوکهای با طول کمتر خودداری نمایند.

1 – 4- مشخصات ظاهری

بلوکها باید دارای ظاهر سالم و یکپارچه باشند. سطح بلوک باید نسبتا صاف باشد و بین دانه های پلی استایرن فاصله مشخص ظاهری وجود نداشته باشد.

لازم است تا نام تولید کننده، کند سوز بودن محصول و چگالی متوسط آن بر روی تمام بلوکهای تولیدی کارخانه حک یا چاپ شود.

مشخصات پانلهای پیش ساخته

پانل از دو سطح مشبک مفتولی با چشمه های 5×5 سانتی متر تشکیل شده که این دو صفحه مشبک به فاصله های 8 تا 13 سانتی متر از یکدیگر به وسیله همین مفتولها ثابت و به یکدیگر جوش شده اند قطر مفتولهای مصرفی حداقل 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد.

پانلها با عرض ثابت 1.22 و طول 3 متر تولید می گردد و در صورت نیاز به طول بلندتر پانلها در محل اجرا به کمک نوار شبکه اتصال به یکدیگر دوخته می شود.

عایق داخل پانلها

بین دو سطح مشبک فولادی ماده عایقی از جنس پلی استایرن کند سوز ( گرید F ) و یا عایق های شناخته شده دیگر با ضخامت های مناسب قرار دارد که کاربرد این عایقها در جلوگیری از تبادل حرارت و برودت و صدا به تناسب موقعیت ساختمان – عملکرد خوبی دارد و در آزمایشات انجام شده بر روی یک قطعه پانل که شرایط مناسب ساخت و نصب و بتن پاشی را گذرانیده باشد نشان داده است که دیورا 10 سانتی متری با عایق 6 سانتی متری پلی استایرن و اندود سیمانی طرفین معادل 60 سانتی متر دیوار آجری خاصیت عایق بودن را داراست.

کاربرد

žمجتمعهای تجاری و ساختمانهای اداری

ž

žمدارس، بیمارستانها، سردخانه ها و سالنهای ورزشی

ž

žکانکس های ثابت و متحرکی

ž

žسیلوها، انبار غلات، مرغداریه

ž

žویلا و ساختمانهای مسکون





خواص پانل های سه بعدی

1- وزن کم مقاوم در برابر زلزله

2- احتیاج به نیروی انسانی کم

3- عایق حرارتی و صوتی مناسب

4- اتصال خوب

5- حمل ونقل آسان

6- استحکام و یکپارچگی مطلوب

7- انبار داری مناسب

8- عدم نیاز به نعل درگاه

9 - سرعت در نصب

10- اشغال فضای کم درزیربنای مفید ساختمان

11- ایمنی

12- شکل پذیری مناسب

13- ایجاد تسحیلات درلوله کشی تاسیسات

14- قیمت بسیار مناسب

15 - وزن یک متر مربع سقف با تیرچه و پانل حداقل 100 کیلو گرم کمتر است از وزن سقف با تیرچه و سفال میباشد

16 - وزن یک متر مربع دیوار با سفال 20 سانتی با دو طرف ملات مایه سیمان 3 سانتی حدود320 کیلوگرم است در حالیکه وزن دیوار پانلی با دو طرف ملات ماسه سیمان 3 سانتی حدود 140 کیلو گرم است.

17 - فضای مفید قابل استفاده در بناهای با پانل سه بعدی بین 5 تا 10 درصد بیشتر از بناهای اجرا شده با سفال یا بلوک میباشد

18. کاهش ضخامت دیوار از 35سانتی متر به 10 سانتی متر و درنتیجه دستیابی به فضای بیشتر

19. خاصیت جذب انرژی و نیروی های ارتعاش

20. کاهش پرت حرارتی

21. عایق صوت

22. قابلیت اجرا برای دیوارهای بلند تا 9 متر و 6 متر دهانه

23. کمک به سازه ساختمان در تحمل بار جانبی

24. پایداری سیستم در مقابل طوفان،سیل و زلزله

25. مقاوم در برابر آتش سوزی به دلیل وجود قشرهای بتنی طرفین پانل

26. نفوذ ناپذیری در برابر حشرات و ........

27. آزادی عمل در اجرای طرحهای متنوع به دلیل انعطاف پذیری قطعات

28. صرفه جوئی در هزینه تهویه مطبوع

29. افزایش عمر مفید ساختمان و نیز تاسیسات

30. بازگشت سرمایه در امور ساختمان سازی در کوتاهترین زمان ممکن

31. عبور تاسیسات از زیر شبکه های مش و نصب چهارچوبها قبل از بتن پاشی و هزینه پایینتر اجرای تاسیسات

32. بهره وری مناسب آهن آلات مصرفی

33. مقاومت در برابر آتش سوزی تا 2 ساعت

34. تغییر در پلان معماری به هر شکل و سلیقه در مدت زمان کوتاه

35. با استفاده از این نوع سازه هر نوع پله با اشکال مختلف به آسانی و با سرعت بالا قابل اجرا می باشد

36. تضمین عدم ترک خوردگی در دیوار تا سالیان دراز (بالای 20 سال)

37- به دلیل ایجاد حدود 3 سانتیمتر بتن ریز دانه در دو روی پانل ، آن را میتوان غیر قابل اشتعال درنظر گرفت و گسترش شعله در داخل و خارج پانل رخ نمیدهد . مضافا اینکه مقاومت حداقلی (در برابر آتش ) برابر با 30 دقیقه برای سازه پانلی در نظر داشت.



از معایب این سیستم می توان از محدود کردن فضا برای پیلوت، پارکینگ و زیرزمین نام برد. برای رفع این مشکل می توان از ترکیب سازه و دیوار استفاده کرد.



مشخصات فنی سیستم ها

پانلهای سه بعدی سقفی

عرض پانلهای سقفی بین 80 تا 100 سانتی متر است و ضخامت عایق پلی استایرن بکار رفته معمولا 10 تا 15 سانتیمتر میباشد.سقف ها بصورت تیرجه و پانل استفاده میشود و دیگر جزئیات طبق نقشه های اجرائی خواهد بود.









پانلهای سه بعدی دیواری

1- پانل سه بعدی دیواری باربر

پانلهای دیواری بار بر را دردیواره سوله ها ، ساختمانهای صنعتی ، دیوارهای محوطه،ساختمانهای بدون استفاده از سازه فلزی یا بتن آرمه(که معمولا یک یا دو طبقه و برای انبوه سازیها میباشد) و . . .استفاده مینمایند .

2 نوع از این پانل ها تولید می شود. نوع موجود سینگل پانل(پانل تک) نام دارد. نوع دیگر تولیدی که مشابه همین است، دابل پانل گفته می شود، که در واقع پانل دوبله هستند. و یک لایه خالی در وسطشان وجود دارد که آرماتور بندی می شود( مثل دیوار برشی عمل می کند). در سیستم دابل پانل، ساختمانهای تا 20 و 25 طبقه نیز ساخته می شود.



2- پانل سه بعدی دیواری غیر باربر(دیوار های پارتیشن)

پانلهای دیواری غیر باربر را در دیوارهای خارجی و داخلی کلیه ساختمانهائی که دارای سازه فلزی یا بتنی هستند ، اجرا مینمایند و بدلیل سبک وعایق بودن و . . . در برجها و سوله ها بسیار کار برد دارد

روش اجرا

)زیرسازی foundations )

زیر سازی در این سیستم بسیار به زیر سازهای استاندارد متداول در کشور شباهت دارد. در نقشه محل قرار گیری میل گردهای نگهدارنده پانل ها مشخص می شود . این میل گردها باید روی اتصالات دیوار یا کف بتنی ساختمان قرار گیرند تا پایه پانل های سه بعدی را استحکام بخشند . بدین منظور طول مشخصی از این میل گردها را به صورت عمودی از لایه بتنی بیرون نگه می دارند پانل ها باید به گونه ای قرار گیرند که میل گردهای نگهدارنده بین شبکه فولادی ولایه فوم پلی استایرن قرار گیرند . این نحوه قرار گیری سبب می شود که تراز کردن به دقت انجام شود.
قرار گرفتن میل گردها می تواند در زمان زیرسازی و در بتن مرطوب صورت گیرد و یا بعد از زیرسازی با ایجاد حفره روی کف سیمانی و ریختن چسب اپوکسی میل گردها با فشار وارد حفره شوند.




.

نصب پانل ها و اتصالات مورد نیاز

ابتدا دو پانل بریده نشده مطابق نقشه در محل مشخص روی میله های نگهدارنده قرار می گیرند به گونه ای که یک گوشه را تشکیل دهند. دو پانل مجاور عمود برهم با استفاده از اتصال گونیا به یکدیگر متصل می شوند. سپس پانل های دیگر در مکان خود قرار می گیرند. نواری از شبکه فولادی برای تقویت کردن سازه روی درز مابین دو پانل قرار می گیرد. برای اینکه قسمت بالایی پانل ها روی خط تراز قرار گیرند از پشتبند مناسب استفاده می شود. تمام پشتبندها باید در یک سمت دیوارها قرار گیرنددر خلاف سمتی که قرار است در ابتدا پاشش بتن انجام

می شود







چگونگی قرارگیری درها و پنجره ها

در این سیستم منحصر به فرد محل قرارگیری درها و پنجره ها را می توان قبل و بعد از نصب پانل ها مشخص کرد و برید
بدین منظور باید با توجه کامل به ابعاد درها و پنجره ها و علامت گذاری ، پانل ها را با استفاده از ابزار دستی یا الکتریکی برش داد. نوارهای شبکه در چهارگوشه پنجره به صورت مورب متصل می شوند همچنین لبه های چهارچوب بریده شده توسط اتصال ناودانی ( اتصال u شکل ) پوشانده می شوند تا استحکام لازم به وجود آید


تاسیسات

مشخصه فوق العاده دیگر این سیستم این است که به محض اینکه پانل ها در مکان خود قرار گرفتند و توسط اتصالات مستحکم شدند می توان کارهای تاسیساتی را آغاز کرد. فضای خالی مابین شبکه فولادی و فوم پلی استایرن فضای عالی را برای قرارگیری کابل های برق و تلفن ، لوله های آب و گاز فراهم می کند. در بعضی موارد برای فضای کافی باید مقداری از فوم پلی استایرن را برداشت. باید به این نکته توجه کرد که در دو طرف فوم را لایه ای ازبتن به ضخامت حداقل 4 سانتی متری پوشاند بنابراین باید تجهیزات را به گونه ای قرار دهیم که پس از اتمام کار هم سطح با دیوار باشند. همچنین باید روی تمام کلیدها ، جعبه ها و لوله هایی که در معرض پاشش سیمان قرار می گیرند را پوشاند.





پاشش بتن

در این مرحله دو طرف پانل های سه بعدی با بتن پوشیده می شوند ضخامت لایه بتنی بنا به مورد استفاده متفاوت است ولی معمولا دو برابر فاصله بین فوم و شبکه مفتولی است. قبل از پاشش بتن باید از قرارگیری مناسب کلیه کابل های برق و تلفن و لوله های آب و گاز مطمئن شد و عملکرد صحیح آنها را بررسی کرد. عمل پاشش سیمان را می توان هم به صورت دستی و هم با استفاده از دستگاه Shot Crete انجام داد که مطمئنا در صورت استفاده از ماشین Shot Crete سرعت اجرا بیشتر خواهد بود.






ضوابط فنی

ضوابط فنی پیشنهادی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن برای استفاده از بلوک سقفی پلی استایرین منبسط شده در ساختمان

بلوک های پلی استایرین سقفی در صورتی عملکرد مناسب و قابل قبول خواهند داشت که مواردی از قبیل ایمنی در برابر آتش، رواداری های ابعادی، مقاومت مصالح (که می تواند با دانسیته مصالح ارتباط داشته باشد ) و شکل هندسی مناسبی در آن رعایت شده باشد.

1 – 1 – الزامات ایمنی در برابر آتش

استفاده از انواع معمولی ( قابل اشتعال ) بلوک پلی استایرین منبسط شده ممنوع بوده و تنها استفاده از انواع کند سوز شده ( fire retarded ) مجاز می باشد.

با توجه به نتایج آزمایشهای انجام شده، اتصال مستقیم اندود به بلوک با هر شکل هندسی ( اعم از معمولی یا دارای انواع شیار ) به هیچ وجه مجاز نبوده و ضرورتا باید از اتصالات مکانیکی مهار شده به تیرها و تیرچه ها ( نظیر سیستم رابیتس ) استفاده شود.

در صورت وجود هر گونه دیوار مقاوم حریق در ساختمان ( مانند دیوار بین آپارتمانها در
مجموعه های مسکونی )، این دیوارها باید از لایه بلوکهای پلی استایرن عبور کرده و تا زیر سقف سازه ای ( یعنی زیر تیرچه یا بتن ) امتداد داشته باشند یا به طور مناسب از مصالح حریق بند استفاده شود، به گونه ای که بلوک های پلی استایرن در این قسمت بین دو فضای مجاور پیوستگی نداشته باشند و از گسترش حریق احتمالی بین دو فضایی که به وسیله دیوار مقاوم حریق جدا
شده اند، جلوگیری گردد.

انبار کردن بلوکها در کارگاه ساختمانی: توصیه می شود که بلوکهای پلی استایرن منبسط شده در محل کارگاه ساختمانی به دور از هر گونه مواد قابل اشتعال (نظیر رنگها، حلالها یا زباله های قابل اشتعال ) نگهداری شوند. محل نگهداری باید به گونه ای باشد که از احتمال ریزش یا تماس براده های داغ یا جرقه های ناشی از جوشکاری یا هر گونه شیء داغ دیگر با بلوکها در کارگاه ساختمانی پیشگیری شود. توصیه می شود که محل انبار اصلی بلوکها حتی الامکان به دور از محل عملیات ساختمانی باشد تا از سرایت هر گونه شعله یا حریق احتمالی به محل انبار اصلی جلوگیری شود.

یکشنبه 19 خرداد 1392 ساعت 11:35  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 10:21 دوشنبه 20 خرداد 1392
0
 مائده علیشاهی
بسیار ممنون
م افتخاری 15:37 دوشنبه 20 خرداد 1392
0
 م افتخاری
سپاس
لیلا براریان 12:22 سه شنبه 28 خرداد 1392
0
 لیلا براریان
تشکر