صفحه شخصی علی سرکانی   
 
نام و نام خانوادگی: علی سرکانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی عمران - پایه نظام مهندسی: دو
شغل:  کارمند
شماره نظام مهندسی:  20-300-06646
تاریخ عضویت:  1389/01/17
 روزنوشت ها    
 

 برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسان ساختمان، 2 بار در سال بخش عمران

5

وزیر مسکن و شهرسازی گفت : از این پس آزمون ورود به حرفه مهندسان ساختمان به جای سالی یکبار هر 6 ماه یکبار برگزار می شود ....تاریخ انتشار 20/03/89

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزرت مسکن و شهرسازی ، مهندس نیکزاد در حاشیه بازدید روز پنجشنبه 20 خردادماه خود از نحوه برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسان ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: براساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران بعد از گذشت مدت زمان معینی از اخذ مدرک تحصیلی خود باید در آزمون ورد به حرفه شرکت کنند و با کسب حداقل 50 درصد نمره پروانه اشتغال به کار در پایه های مختلف نظارت و محاسبه را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون این آزمون هر سال فقط یکبار برگزار شده است ، تصریح کرد: با تصمیم اتخاذ شده آزمون ورود به حرفه مهندسان ساختمان از این پس هر شش ماه یکبار برگزار می شود تا هم کسانی که در نوبت قبلی موفق به قبولی نشده اند و هم افرادی که مدت زمان لازم برای شرکت در آزمون را طی کرده اند یک سال انتظار نکشند.

وزیر مسکن و شهرسازی به برگزاری آزمون در زمینه های نظارت و محاسبه ساختمان اشاره کرد و افزود: تعداد زیادی از افرادی که در بخش نظارت ، آزمون می دهند موفق به کسب حد نصاب لازم می شوند اما د ر بخش محاسبه افراد کمی حد نصاب تعیین شده را کسب می کنند که امیدواریم با برگزاری دو بار در سال آزمون ورود به حرفه مهندسان ، تعداد افرادی که مجوز ورود به حرفه را اخذ می کنند افزایش یابد.

مهندس نیکزاد با تاکید بر اینکه از جایگاه یک عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان و نه از جایگاه وزیر مسکن و شهرسازی روی این موضوع که فردی بعد از فارغ التحصیلی برای کسب مجوز ورود به حرفه باید چند سال صبر کند تا با قبولی در این آزمون مجوز لازم را برای نظارت و محاسبه ساختمانها کسب کند نظر دارم، اظهار داشت: از نظر من جامعه مهندسی نباید به کسی که از دانشگاه در رشته مهندسی عمران و گرایشهای مختلف آن فارغ التحصیل می شود بگوید برو سه سال منتظر باش تا با دادن آزمون وارد حرفه شوی ، بلکه باید با تعیین نوع رتبه بندی افراد را در جایگاه خود به کار بگیرید.

وی ادامه داد : به عقیده شخص من ، نمی توان به فارغ التحصیلی که در این آزمون حد نصاب قبولی را کسب نمی کند گفت مهندس نیست.

وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه کسی از یکی از دانشجوی تازه فارع التحصیل شده رشته مهندسی عمران انتظار طراحی و نظارت ساختمانهای بلند مرتبه را ندارد ، گفت: با تقسیم بندی امور مختلف مهندسی ، می توان از نیروهای کم تجربه و با تجربه به نحو مطلوب در کنار یکدیگر استفاده کرد.


وی با تاکید بر اینکه هم اکنون براساس قانون ، آزمون ورود به حرفه تعیین کننده سطح مهندسان در بخشهای نظارت و محاسبه ساختمانها است تصریح کرد: در هر حال ما تابع قانون هستیم وبه آنچه در قانون شرط ورود به حرفه برای مهندسان ساختمان تعیین شده عمل می کنیم


مهندس نیکزاد درخصوص مسئله اشتغال مهندسان عمران به کار نیز اظهار داشت: این فرهنگ که اشتغال تنها در کارمند دولت بودن معنی می شود را باید تغییر داد. چرا که مهندس باید با راه اندازی کارگاهی برای تعداد دیگری از افراد نیز ایجاد اشتغال کند.


وی با تاکید بر اینکه در کنار سپردن کار ، جامعه مهندسی نیز باید با ارتقاء سطح اخلاق حرفه ای ، اعتماد عمومی را جلب کند ادامه داد : تلاش میکنیم تا در برنامه پنجم توسعه جایگاه تخصصی وزارت مسکن و شهرسازی را داشته باشیم ، همچنین در حد توان از نظامات مهندسی حمایت و کارها را به آنها بسپاریم.

گفتنی است آزمون ورود به حرفه مهندسان برای متقاضیان اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی ، آزمون حرفه ای کاردانهای فنی ساختمان و آزمون تعیین صلاحیت حرفه ای معماران تجربی طی روزهای پنجشنبه 20 و جمعه 21 خرداد ماه امسال به طور هماهنگ و هم زمان در سراسر کشور در حال برگزاری است.


منبع : سایت وزارت مسکن http://www.mhud.gov.ir/Portal/Home/

شنبه 22 خرداد 1389 ساعت 13:21  
 نظرات